Scroll
Scroll
Scroll

ITALIAANS BEKENDSTE LEVERANCIER VAN HOOGWAARDIGE,
LUXE CASHMERE- EN WOLPRODUCTEN

Loro Piana, Italiaans bekendste luxe stof- en kledingleveranciers.
Staan bekend om hun zeer luxe uitstraling en het gebruik van hoogwaardige cashmere- en wol stoffen.
En voor dit voorjaar heeft Loro Piana de mooiste stoffen toegevoegd aan hun collectie.

Bent u een stijlvolle man met smaak en passie voor Italiaanse luxe, dan is een maatpak
of maatjasje van Loro Piana een musthave!

Plan een Loro Piana afspraak in

 

Loro Piana, de absolute top!

Loro Piana is een écht Italiaans Familiebedrijf. Inmiddels al de zesde generatie, begonnen als wolhandelaren rond 1800. En daar, in de 19e eeuw, ligt de kern van het succes van dit zeer gerespecteerde Familiebedrijf:
Grondige en diepgaande kennis van de grondstoffen waar de fijnste wollen stoffen van worden geweven.

De wollen stoffen waar we het hier over hebben zijn gemaakt van wol uit verre streken: Uit Noord-China en Mongolië komt de fijnste en zachtste wol van geselecteerde geitenlammeren.

De Familie importeert ook de fijnste wol uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika. De wol is van de Vicuña lama. Deze wol heeft lange en zachte vezels waar de mooiste en soepelste garens van gemaakt worden met een geweldige warmte isolerende eigenschap.

En als laatste wordt de wol van de Australische en Nieuw-Zeelandse merino schapen geïmporteerd. Het beste dat er te koop is!

Dat is de ene kant van het verhaal: de fantastische hoge kwaliteit wol uit verre streken.
Zeer beperkt verkrijgbaar en je koopt alleen het beste als je langdurige relaties hebt en verstand hebt van het basisproduct: Wol.
De andere kant van het verhaal is de investering in de meest moderne en nauwkeurige machines om van ruwe wol, soepele en de allerbeste garens te maken. Dat kan alleen als het bedrijf top kennis en gepassioneerde medewerkers in dienst heeft. Vaak ook al generaties lang.
En die combinatie: Top kwaliteit vicuña, merino en cashmere wol, de beste mensen, de modernste machines én topontwerpers maakt dat ieder individueel kledingstuk, gemaakt van materialen van Loro Piana, een MasterPiece is. En daarom ook een Conversation Piece. Een product met een verhaal!

Misura Sartoria bezoekt Loro Piana

Het is alweer 10 jaar geleden, dat Jimmy Karaaslan voor het eerst naar Loro Piana in Quarona afreisde om daar kennis te maken met het Familiebedrijf. Na een rondleiding volgde een lunch waar hij Pier Luigi Loro Piana ontmoette. Jimmy was net begonnen met Misura Sartoria, en wilde maar wat graag werken met de stoffen van Loro Piana.

Tijdens de lunch bespraken Pier Luigi en Jimmy hun gezamenlijke liefde en passie voor het vakmanschap. De liefde voor mooie stoffen en de passie om mannen en vrouwen aan te kleden met kleding, vervaardigd van hoogwaardige materialen zoals Cashmere & Wol. En vanaf dat moment ontstond er een gepassioneerde samenwerking.

10 Jaar later heeft Jimmy, samen met Personal Tailor Henry, Loro Piana opnieuw bezocht. Daar werden zij door Willy Lavazza, hoofd van de sales afdeling, rondgeleid door het Familiebedrijf en mochten ze met hoge uitzondering een kijkje nemen in de fabriek. Een uniek bezoek met als doel een nog mooiere en hechtere samenwerking tussen Loro Piana en Misura Sartoria.

Misura nodigt je uit om langs te komen in één van onze ateliers, waar wij samen een heerlijke espresso of glaasje pinot grigio drinken met een Italiaanse cannolo en meer vertellen over onze bijzondere band met Loro Piana. We laten je dan ook de nieuwe stoffencollecties zien van dit gerespecteerde Familiebedrijf!
De beste en mooiste stoffen voor een maatjasje of maatpak!

Plan een Loro Piana afspraak in
Afspraak maken
Stuur ons een bericht